Na hlavný obsah

Japonsko postihlo silné zemetrasenie. Škody ani zranenia úrady nehlásili

Žiadne problémy nehlásili ani z jadrových zariadení v oblasti.

Japonsko postihlo silné zemetrasenie. Škody ani zranenia úrady nehlásili
Zničený dom v Japonsku po májovom zemetrasení. Foto: ČTK/AP/Uncredited

Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,2 postihlo v nedeľu (11. 6.) severnú čas Japonska, uviedla americká geologická služba USGS. Informovala o tom agentúra AFP.

Zemetrasenie postihlo najsevernejší japonský ostrov Hokkaidó vo večerných hodinách miestneho času (11:55 h SELČ), japonská meteorologická služba však uviedla, že varovanie pred prípadnou vlnou cunami nevydali.

Podľa USGS došlo k otrasom neďaleko pobrežia v hĺbke 123 kilometrov, pričom silné otrasy trvali 20 až 30 sekúnd. Stanica NHK uviedla, že informácie o prípadných škodách či zraneniach osôb neboli bezprostredne známe. Žiadne problémy nehlásili ani z jadrových zariadení v oblasti.

Zemetrasenie postihlo Japonsko v okolí metropoly Tokio aj v máji tohto roka. Ľahšie zranenia vtedy utrpelo niekoľko ľudí a došlo aj k materiálnym škodám.

Agentúra AP pripomína, že Japonsko je jednou z krajín, ktoré sú najviac náchylné na výskyt zemetrasení. Ničivé zemetrasenie a následné cunami, ktoré Japonsko zasiahlo v roku 2011, spôsobilo haváriu v atómovej elektrárni Fukušima.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet