Na hlavný obsah

Muž strávil v päťhviezdičkovom hoteli bez platenia takmer dva roky

Pobyt si pôvodne zarezervoval len na jednu noc.

Muž strávil v päťhviezdičkovom hoteli bez platenia takmer dva roky
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Muž v Indii strávil bez platenia 603 nocí v päťhviezdičkovom hoteli Roseate House, ktorý sa nachádza v blízkosti medzinárodného letiska Indiry Gándhíovej v indickej metropole. Ankuš Dutta si pôvodne pobyt zarezervoval len na jednu noc od 30. mája 2019.

Zostal ale až do januára 2021 a zanechal po sebe nezaplatený účet päť miliónov rupií (vyše 55-tisíc eur), informoval denník The Guardian. S podvodom mu podľa polície pomáhali zamestnanci hotela.

„Hotelový personál údajne sfalšoval, vymazal a pozmenil mnoho záznamov na účte hosťa v hotelovom softvérovom systéme Opera, ktorý monitoruje príchody a odchody,“ stojí podľa serveru Indian Express v policajnej správe. Zamestnanci tak pred vedením tajili skutočné dlhy Ankuša Duttu.

Situácia vyšla najavo pri kontrole záznamov. Vedenie hotela neskôr podalo žalobu na hosťa, vedúceho recepcie a na niekoľkých ďalších členov personálu. Tí sú podozriví, že mužovi s podvodom pomáhali. Nikto ale podľa BBC nebol zatknutý a Hotel Roseate House sa k prípadu doteraz nevyjadril.

„Personál musí informovať vedenie a požiadať hosťa o zaplatenie. K tomu ale zatiaľ v Duttovom prípade nedošlo, „uviedol vedúci policajný dôstojník servera Indian Express.

Polícia tiež uviedla, že muž hotel navštívil už v minulosti a platil v hotovosti. Tieto platby sa teraz tiež overujú.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet