Na hlavný obsah

Pápež František sa po operácii prebral z narkózy a žartuje, priblížil chirurg

Svätý Otec zniesol anestéziu dobre a má vraj dobrú náladu.

Pápež František sa po operácii prebral z narkózy a žartuje, priblížil chirurg
Pápež František v dave ľudí. Foto: TASR/AP

Pápež František sa po operácii na nápravu brušnej hernie v stredu (7. 6.) podvečer prebral z celkovej anestézie a má dobrú náladu. Oznámil to novinárom jeho chirurg Sergio Alfieri v nemocnici Gemelli v Ríme. Informovali o tom agentúry AFP a DPA.

„Svätému Otcovi sa darí dobre. Reagoval dobre na operáciu aj na anestéziu. Už je hore, je čulý a pred desiatimi minútami znovu žartoval,“ povedal chirurg Alfieri. Pápežovi v roku 2021 operoval hrubé črevo práve on. František sa preto zo žartu spýtal, kedy bude mať tretiu operáciu, dodal chirurg.

Alfieri tiež informoval, že pápež dobre znášal anestéziu. Pred takmer dvoma rokmi mal s anestéziou problémy a panovali preto obavy, že počas stredajšieho zákroku môžu nastať ťažkosti.

Pápežovi počas operácie hernie, ktorá mu spôsobovala veľké bolesti, našli na črevách adhézie (zrasty). Lekári toto postihnuté tkanivo odstránili a vložili mu aj plastovú sieťku na nápravu hernie. Alfieri vysvetlil, že operáciu vykonali po pápežovom rozhodnutí, pretože v poslednom období sa mu bolesti zväčšovali.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet