Na hlavný obsah

Pri zrážke osobného vlaku s kamiónom v Česku sa zranilo deväť ľudí. Nehodu zrejme spôsobila nepozornosť vodiča

Vo vlaku cestovalo 50 ľudí.

Pri zrážke osobného vlaku s kamiónom v Česku sa zranilo deväť ľudí. Nehodu zrejme spôsobila nepozornosť vodiča
Zrážka osobného vlaku s nákladným autom pri Holešove v Zlínskom kraji. Foto: ČTK/Glück Dalibor

Zrážka osobného vlaku s nákladným autom pri Holešove v Zlínskom kraji si v pondelok (5. 6.) vyžiadala deväť zranených, z toho jedného ťažko. Nehodu podľa Správy železníc spôsobila zrejme nepozornosť šoféra kamiónu, informovala stanica ČT24 a server Novinky.cz.

Nehoda sa stala o pol ôsmej ráno na nechránenom železničnom priecestí. Osobný vlak typu RegioNova sa po zrážke s kamiónom vykoľajil, cestovalo v ňom 50 ľudí. „Šofér nákladného vozidla vošiel na železničné priecestie v čase, keď sa blížil osobný motorový vlak a došlo k stretu. Preverujeme všetky možné príčiny a okolnosti,“ uviedol hovorca Krajského riaditeľstva polície Zlínskeho kraja Radomír Šiška.

Podľa hovorkyne krajskej záchrannej služby Gabriely Netopilovej Sluštíkovej sa zranilo deväť z nich. „Päť ľudí záchranári previezli do nemocnice v Zlíne, štyroch do Kroměříža. Medzi zranenými boli aj deti,“ spresnila hovorkyňa.

„Zranení cestujúci, vykoľajený vlak a náhradná autobusová doprava. Naši hasiči po skončení vyšetrovania vrátia vlak na koľajnice a ďalší kolegovia skontrolujú stav trate,“ napísala Správa železníc na twitteri.

Hoci železnice naznačili, že nehodu spôsobila zrejme nepozornosť vodiča nákladného auta, zdôraznili, že presnú príčinu udalosti zatiaľ nepoznáme. Dychové skúšky boli v prípade vodiča aj rušňovodiča negatívne, uviedol vo vysielaní ČT24 Šiška.

Podľa veliteľa zásahu hasičov Ondřeja Vojtka bude sprevádzkovanie trate časovo náročné. „Budeme sa pokúšať pomocou našej techniky sami sprevádzkovať trať. Ide o jeden z náročnejších zásahov, minimálne štvrtá-piata hodina, ak pôjde všetko dobre,“ doplnil veliteľ.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet