Na hlavný obsah

Školu vo Vrbovom museli evakuovať. Jeden zo žiakov sa vyhrážal, že ju vyhodí do vzduchu

Na mieste zasahuje polícia a pyrotechnici.

Školu vo Vrbovom museli evakuovať. Jeden zo žiakov sa vyhrážal, že ju vyhodí do vzduchu
Policajti zasahujú v škole vo Vrbovom. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Vo Vrbovom v okrese Piešťany evakuovali školu. Žiak sa vyhrážal jej odpálením. Na mieste zasahuje polícia, ktorá školu a jej okolie uzatvorila. Smerujú tam aj pyrotechnici a psovodi. Žiak sa ku konaniu priznal. Polícia s ním aktuálne realizuje potrebné procesné úkony. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

Incident sa stal na Gymnáziu Jána Baltazára Magina vo Vrbovom. Jeho riaditeľka Henrieta Gromanová nateraz informácie neposkytuje. „Bližšie informácie poskytneme verejnosti ihneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí,“ uvádza polícia.

Zriaďovateľom školy je Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Riaditeľ odboru školstva Stanislav Pravda uviedol, že uloženie bomby sa v objekte podľa jeho informácií nepotvrdilo. „Komunikujeme s vedením školy od začiatku, poskytujeme súčinnosť do maximálnej možnej miery,“ uviedol.

TTSK, ako doplnil, priebežne spolupracuje s riaditeľmi škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti v oblasti prevencie podobných incidentov. „Úlohou vedení škôl je potom distribuovať poznatky k študentom,“ povedal.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny