Na hlavný obsah

Na Spiši žiak udrel učiteľku, spôsobil jej pomliaždeninu nosa. Psychologička za tým vidí frustráciu

Rodina žiaka hovorí, že sa len bránil a udrel ju náhodou.

Na Spiši žiak udrel učiteľku, spôsobil jej pomliaždeninu nosa. Psychologička za tým vidí frustráciu
Na snímke tabuľa základnej školy v Hrabušiciach. Foto: RTVS

V Hrabušiciach na Spiši padla v škole facka. Dal ju žiak učiteľke. S menšími zraneniami musela ísť na vyšetrenie do nemocnice. Prípad už rieši polícia i školská psychologička.

Incident medzi 13-ročným žiakom a učiteľkou sa stal na základnej škole v obci Hrabušice v spišskonovoveskom okrese. K napadnutiu došlo na chodbe počas prestávky. Trinásťročný Roland si dovolil zaútočiť na učiteľku s 13-ročnou praxou. Žiak šiesteho ročníka ju udrel po tvári.

Riaditeľka školy ani učiteľka sa k prípadu na kameru vyjadrovať nechceli. Mimo nej nám povedali, že dvaja žiaci nerešpektovali výzvu učiteľky, aby sa vrátili späť do triedy. Dieťa chytila za rameno a v tom dostala facku. 

“Neviem či to nebolo nešťastnou náhodou. Nejaký problém mal ten žiak s učiteľkou,“ povedal starosta obce Hrabušice Marcel Kacvinský.

Chlapec úderom učiteľke spôsobil pomliaždeninu nosa, okolia oka aj krvácanie. Ženu ošetrili na urgentnom príjme v spišskonovoveskej nemocnici. Od rodičov žiaka žiada len to, aby jej preplatili škodu na okuliaroch. Rodinní príslušníci chlapcovo konanie bránia. 

“To nechtiac. Neviem čo sa tam stalo. Ja som pri tom nebol,“ povedal otec školáka, podľa ktorého chcel ísť chlapec len na toaletu.

Útoku školáka v Hrabušiciach sa venovala redaktorka RTVS Marie Balážová Melníková:

Incident rieši polícia

Incident riešia už aj policajti. „Vo veci bolo prijaté trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu výtržníctva,“ priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

“Ja za tým vidím prejav frustrácie, lebo to sa pri agresii vyskytuje. Že je nejaká potreba, ktorá nie je uspokojená u toho dieťaťa,“ vysvetlila školská psychologička Ľudmila Natovová. Podľa starostu žiaci „idú cez čiaru“. Myslí si, že by na ich správanie mali apelovať rodičia.“Neviem či je učiteľ autorita, ale niekedy bol,“ dodal.

V škole sa štáb RTVS dozvedel, že kým predtým dohliadali učitelia počas prestávok ako dozor len na chodbe, dnes majú dozor v každej triede. 

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny