Na hlavný obsah

Slovan spoznal možných súperov v prípade postupu do druhého predkola Ligy majstrov

V prvom kole sa Slovanisti stretnú s luxemburským tímom.

Slovan spoznal možných súperov v prípade postupu do druhého predkola Ligy majstrov
Na snímke tréner Vladimír Weiss starší zo Slovana počas prvého zápasu osemfinále Európskej konferenčnej ligy. Foto: TASR

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa v prípade postupu do druhého kvalifikačného kola Ligy majstrov 2023/2024 stretnú s víťazom z dvojice FC Urartu (Arménsko) – HŠK Zrinjski (Bosna a Hercegovina). Rozhodol o tom stredajší žreb vo švajčiarskom Nyone.

Termíny druhého predkola kvalifikácie sa odohrajú 25. – 26. júla., odvety sú na programe 1.- 2. augusta. V úvodnom meraní síl by slovanisti nastúpili na pôde súpera.

Slovan sa v prvom predkole stretne s luxemburským tímom FC Swift Hesperange, ktorý v uplynulej sezóne získal svoj prvý ligový titul. Termíny úvodných zápasov sú 11. a 12. júla, odvety sú na programe o týždeň neskôr 18. a 19. júla.

„Belasí“ sa v úvodnom dueli predstavia doma, odvetu odohrajú v Hesperange. Ten zaznamenal tento rok najväčší úspech od sezóny 1989/90, keď získal Luxemburský pohár. V Lige majstrov nastúpi na Tehelnom poli v premiére – v európskych súťažiach má na konte štyri zápasy, z ktorých nevyhral ani jeden.

V prípade, že úradujúci slovenský šampión ŠK Slovan Bratislava neprejde v 1. predkole Ligy majstrov cez FC Swift Hesperange, presunie sa do majstrovskej vetvy 2. predkola EKL. V nej by si zmeral sily so zdolaným zo súboja medzi Häckenom (Švéd.) a The New Saints (Wal.). Prvý zápas by hral vonku, odvetu na Tehelnom poli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport