Na hlavný obsah

Slovensko si po silných búrkach nevydýchne. SHMÚ pred nimi varuje na celom území

Tvoriť by sa mohli aj v piatok.

Slovensko v stredu (21. 6.) zasiahli silné búrky z tepla a nevydýchne si ani vo štvrtok (22. 6.). Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pred nimi varuje na celom území. Uviedol to na svojom webe.

Výstrahu prvého stupňa platí od 12.00 h pre Žilinský, Banskobystrický, Košický a Prešovský kraj. Od 16.00 sa podľa meteorológov môžu búrky vyskytnúť v Bratislavskom, Trenčianskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji. V oboch prípadoch platí výstraha do polnoci.

Výstraha pred búrkami pre štvrtok 22. júna.
Výstraha pred búrkami vo štvrtok 22. júna.Foto: SHMÚ

SHMÚ očakáva, že búrky udrú aj v piatok (23. 6.). Vydal preto najnižší stupeň výstrahy pre celé územie Slovenska. Varovanie pred výskytom búrok platí 24 hodín.

Teploty, rovnako ako v predošlých dňoch, budú dosahovať vysoké hodnoty. hydrometeorologický ústav v okresoch na juhozápade na štvrtok vydal výstrahu druhého stupňa. Očakáva sa v nich teplota do 35 stupňov. Výstraha prvého stupňa platí pre okresy západného a juhu stredného Slovenska.

Výstraha pred vysokými teplotami vo štvrtok 22. júna.
Výstraha pred vysokými teplotami vo štvrtok 22. júna.Foto: SHMÚ

Namerané teploty vzduchu môžu dosiahnuť 33 až 34 stupňov aj v piatok, a to v južných okresoch Trnavského, Banskobystrického a Košického kraja, ale aj v Nitrianskom a Bratislavskom kraji. Pred horúčavami varujú výstrahou prvého stupňa.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko