Na hlavný obsah

SNS si v prieskume polepšilo. Voľby by vyhral Smer-SD, v tesnom závese je Hlas-SD

Tretie by skončilo Progresívne Slovensko.

SNS si v prieskume polepšilo. Voľby by vyhral Smer-SD, v tesnom závese je Hlas-SD
Predseda SNS Andrej Danko (v popredí). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali koncom mája, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 18 percent hlasov. Nasledovali by Hlas-SD (17,4 percenta) a Progresívne Slovensko (12,5 percenta).

Vyplýva to z prieskumu, ktorý v dňoch 24. až 31. mája na vzorke 1 012 respondentov realizovala agentúra Focus pre reláciu TV Markíza Na telo.

Do parlamentu by sa ďalej dostali aj Republika (9,7 percenta), Sme rodina (6,6 percenta) či KDH (5,5 percenta). Ale aj OĽANO a SaS (zhodne po 5,3 percenta). Pred bránami NR SR by skončilo SNS (4,7 percenta), Aliancia (4 percentá) a Demokrati (3,2 percenta).

Potrebných päť percent by nezískali ani Kotlebovci-ĽSNS (2,5 percenta), Most-Híd 2023 (1,5 percenta) a Maďarské fórum (1,1 percenta). A taktiež aj Za ľudí (1,1 percenta) a Modrí - Európske Slovensko (jedno percento).

Smer-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 34 mandátov, Hlas-SD 33 a PS 23. S 18 poslancami by v NR SR bola Republika a s 12 poslancami zase Sme rodina. Zhodne po desať kresiel by mali KDH, OĽANO a SaS.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko