Na hlavný obsah

Telefón, ktorým nahlásila bombu, hodila do Váhu. Polícia ho našla a žene hrozí väzenie

Poplašnú správu žena šírila niekoľkokrát.

Telefón, ktorým nahlásila bombu, hodila do Váhu. Polícia ho našla a žene hrozí väzenie
Na snímke je obvinená žena a telefón, z ktorého mala šíriť poplašné správy. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj/Koláž RTVS

Žena, ktorá minulý týždeň dvakrát nahlásila bombu v banke, mobil, z ktorého volala, hodila do Váhu. Polícia ho však vypátrala a vinníčku zadržala. O zásahu informuje polícia Trenčianskeho kraja na sociálnej sieti.

Strážcovia zákona priblížili, že po prvom telefonáte v pondelok (12. 6.) vykonali pyrotechnickú prehliadku všetkých bánk v meste Trenčín. „Za účelom zabezpečenia bezpečnosti občanov, boli okrem bánk vyprázdnené aj všetky obchodné centrá a prevádzky, v ktorých sa nachádzajú pobočky bánk,“ ozrejmila polícia. Bomba sa však nikde nepotvrdila.

Rovnaký hlas mal nasledujúci deň (13. 6.) oznámiť ďalšiu bombu v banke, avšak nespresnil kde. „Na základe tohto oznámenia bolo potrebné vykonať pyrotechnické prehliadky vo všetkých bankách po celom území Slovenskej republiky. Opäť tieto prehliadky skončili s negatívnym výsledkom – umiestnenie bomby sa nepotvrdilo,“ opísala polícia.

Prípadu sa následne ujali trenčianski kriminalisti, ktorí zistili pôvod hovoru a vinníčku do niekoľkých hodín vypátrali. V stredu (14. 6.) zasiahli v jej domove kukláči a zadržali ju. Vyšetrovateľ 25-ročnú Trenčianku obvinil zo šírenia poplašnej správy, pričom podal prokurátorovi podnet na jej väzobné stíhanie.

„V prípade dokázania viny jej za tieto dva telefonáty hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ uzatvorila trenčianska krajská polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny