Na hlavný obsah

Biatlonistka Ivona Fialková sa rozhodla ukončiť kariéru

Urobila tak na základe osobných a zdravotných dôvodov.

Biatlonistka Ivona Fialková sa rozhodla ukončiť kariéru
Na snímke slovenská biatlonistka Ivona Fialková. Foto: TASR

Slovenská biatlonistka Ivona Fialková ukončila profesionálnu športovú kariéru vo veku 28 rokov. Urobila tak na základe osobných a zdravotných dôvodov. Reprezentantka Slovenska svoje rozhodnutie oznámila na sociálnych sieťach. V budúcej sezóne neuvidíme na tratiach ani jej sestru Paulínu, ktorá čaká prírastok do rodiny.

„Nie je vôbec ľahké urobiť rozhodnutie o konci biatlonovej kariéry, aj preto píšem tento príspevok až teraz v lete. Moja cesta profesionálnej športovkyne sa končí. Rozhodla som sa na základe osobných ale aj zdravotných dôvodov,“ napísala.

„Vrcholový šport bol doteraz môj život a priznám sa, často som mala pocit, že som tomu dala viac ako sa mi vrátilo v podobe výsledkov. Teraz spätne, keď sa obzriem na moje výsledky a vidím 5 miesto na OH, 6 miesto na MS a viaceré TOP 10, som na seba hrdá a rovnako hrdá som na náš tím a všetko čo sme za tie roky spolu zvládli,“ pokračovala.

„Športovať na Slovenku nie je vždy jednoduché. Držala to pokope rodina, VŠC Dukla, sponzori, aktuálne vedenie zväzu a aj vy fanúšikovia, ktorí ste fandili v dobrom aj zlom. ĎAKUJEM.
V biatlone sa často používa fráza, prechádzam na druhú stranu. Som zvedavá, ako tam bude. Vidíme sa,“ dodala mladšia zo sesterského dua.

Ivona Fialková reprezentovala Slovensko na dvoch zimných olympijských hrách – v Pjongčangu 2018 a Pekingu 2022. Na OH 2018 obsadila so slovenskou štafetou piate miesto. Na MS 2020 v Anterselve skončila šiesta v stíhacích pretekoch, šiesta bola aj v štafete na MS 2019 v Östersunde.

Rodáčka z Brezna štartovala prvýkrát na pretekoch svetového pohára v sezóne 2013/2014. Jej najlepším výsledkom je siedme miesto v stíhacích pretekoch z marca 2021 v Östersunde.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport