Na hlavný obsah

Cestujúci sa na železniciach v pondelok zdržali. Niektoré vlaky meškali viac než hodinu

Ide o spoje na trase pod Tatrami.

Cestujúci sa na železniciach v pondelok zdržali. Niektoré vlaky meškali viac než hodinu
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Marko Erd

Tragická udalosť na železničnej trati pod Tatrami spôsobila meškanie vlakov. Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová potvrdila, že krátko pred 8.30 h zrazil vlak pred vstupom do železničnej stanice v Poprade človeka, ten na mieste zraneniam podľahol.

„Doprava na trati bola obnovená približne o 10.00 h. V súčasnosti na mieste prebieha vyšetrovanie nehodovej udalosti,“ uviedla hovorkyňa. Nehoda podľa nej spôsobila meškanie siedmich osobných a jedného nákladného vlaku, a to v rozsahu od 12 až do 131 minút.

Krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik doplnil, že k stretu došlo v železničnej stanici Spišská Sobota.

„Išlo o 26-ročného Popradčana. Podľa prvotných informácií sa mal muž rozbehnúť oproti vlaku. Presné okolnosti tejto tragickej udalosti preveruje železničná polícia,“ uviedol hovorca.

Najväčšie meškanie mal expres (EX 602 Tatran) z Košíc do Bratislavy hlavnej stanice, ktorého meškanie presiahlo 70 minút. Vyplýva to z údajov portálu meškanievlakov.info. Rovnako veľké meškanie mal na území Slovenska aj vlak spoločnosti Regiojet (RJ 1012) z Košíc do Prahy. Vyše hodiny meškal aj osobný vlak (Os 7845) z Liptovského Mikuláša do stanice Poprad-Tatry.

Ostatné vlaky smerujúce po rovnakej trati majú meškania od 30 do 50 minút.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny