Na hlavný obsah

Len pár metrov od obytných domov v obci Lipníky má byť čerpacia stanica. Obyvatelia spísali petíciu

Obec tvrdí, že zámer investora je známy už päť rokov.

Len pár metrov od obytných domov v obci Lipníky má byť čerpacia stanica. Obyvatelia spísali petíciu
Ilustračná snímka obec Lipníky. Foto: RTVS

Obyvateľov obce Lipníky v okrese Prešov stále trápi kamiónová doprava, strpieť musia exhaláty aj hluk, kým nebude dobudovaná R4-ka. Časť obyvateľov by mala byť trpezlivá aj čo sa týka novej stavby v obci – čerpacej stanice. Sú však proti nej a jej výstavbu plánujú zastaviť.

Len pár metrov od obytných domov je vo dne aj cez noc rušno pre tranzit. A tiež len pár metrov od domov má byť čerpacia stanica. Dotknutí obyvatelia tvrdia, že sa o tomto zámere dozvedeli len pred tromi týždňami. Nemilo ich to zaskočilo.

Výstavbe čerpacej stanice sa venovala redaktorka RTVS Diana Murdziková:

“S hrôzou som zistil, že už sú plány už je všetko hotové. To bude stavba, ktorá nás bude obmedzovať, jednoznačne,“ povedal obyvateľ obce Eduard Gaál.

“Tak, viete, máte pozemok a teraz vám nikto nič nepovie a urobí vám benzínku pri dome, pri vašom pozemku,“ vysvetlil obyvateľ obce Mikuláš Marušin.

Spísali aj petíciu. Čerpaciu stanicu nechcú. Navyše v okruhu 10-tich kilometrov sú 3 ďalšie.

“Ja si neviem to predstaviť, že to tu všetko v noci bude osvetlené, lebo tá čerpacia stanica bude osvetlená,“ dodala obyvateľka obce Jarmila Gaálová.

“Ide teraz EÚ tvrdo, za elektrické autá načo tu budem mať benzínovú pumpu, keď počítame, že v roku 2025 by sa malo prejsť na elektrické autá,“ spresnil Gaál.

Zámer investora má byť známy päť rokov

Obec tvrdí, že zámer investora je známy už päť rokov a že to prispeje k rozvoju obce aj zamestnanosti. Navyše investor plánuje v lokalite vybudovať cesty, chodníky i vodovod.

“Obec všetky postupy vykonala, to znamená zverejnenie na úradnej tabuli, na webovej stránke obce. Čerpacia stanica v pripomienkach nebola,“ vysvetlila zástupkyňa starostu obce Jarmila Červeňaková.

Zástupkyňa starostu hovorí, že aj obecným rozhlasom poskytli informáciu o možnostiach zmien a doplnenia územného plánu, kde sa s čerpacou stanicou rátalo.

“A budete to ešte prejednávať s poslancami keďže petícia ešte nebola spracovaná aspoň čo vieme. Určite sa vrátime k tejto téme,“ dodala Červeňaková. Malo by sa tak stať v septembri.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny