Na hlavný obsah

Na útek použil naštartovaný skúter: Muža, ktorý ušiel policajtom, po dvoch dňoch vypátrali

Teraz ho vyšetrujú aj pre krádež, aj pre predošlé obvinenia.

Na útek použil naštartovaný skúter: Muža, ktorý ušiel policajtom, po dvoch dňoch vypátrali
Muž sa skrýval v Bratislave, ukradnutý skúter našli v Trnave. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj/Koláž RTVS

Polícia vo štvrtok (20. 7.) dopoludnia zadržala 44-ročného hľadaného muža. Dva dni predtým utiekol po zadržaní z predvádzacej miestnosti obvodného oddelenia polície v Seredi. Je podozrivý z drogovej a inej trestnej činnosti, informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Muž sa skrýval v Bratislave a mal namierené mimo Slovenska. Skúter, ktorý použil pri úteku, polícia našla a zaistila na železničnej stanici v Trnave. Policajti pôvodne muža zadržali v utorok (18. 7.) v obci Šintava pri Seredi, mal pri sebe niekoľko vreciek s podozrením na heroín a iné drogy. Tie zaslali na expertízne skúmanie.

„Muža umiestnili do predvádzacej miestnosti, odkiaľ sa mu podarilo zatiaľ z nezistených príčin utiecť. Operačné stredisko vyhlásilo celoštátne pátranie a policajné hliadky vykonávali až do zadržania všetky úkony k jeho opätovnému zadržaniu,“ informovala hovorkyňa.

V súvislosti s nájdenými vreckami s kryštalickou látkou začala polícia vo veci trestné stíhanie pre prečin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovanie s nimi.

„Pri úteku použil naštartovaný skúter s výbavou v hodnote 3 100 eur, čím sa dopustil prečinu krádeže. Polícia ho preveruje aj v ďalšom prípade majetkovej povahy a vzhľadom na to, že ho už už v minulosti súdne treastali, zostáva v cele policajného zaistenia,“ doplnila Linkešová.

Okolnosti, za ktorých došlo k úteku, preveruje oddelenie kontroly Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trnava.

„Čiastkové informácie z kontroly nateraz nie je možné z objektívnych príčin poskytnúť. Môžeme však ubezpečiť, že je aj v záujme vedenia polície prešetriť celú udalosť a prijať adekvátne opatrenia, aby k takýmto chybám do budúcna nedochádzalo,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny