Na hlavný obsah

Najvyššia slovenská futbalová súťaž sa premenovala. Už neponesie názov Fortuna liga

Veria, že spolupráca potrvá viac ako jedno desaťročie.

Najvyššia slovenská futbalová súťaž sa premenovala. Už neponesie názov Fortuna liga
Na snímke sprava prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák a výkonný riaditeľ Niké Roman Berger počas tlačovej konferencie. Foto: TASR

Najvyššia slovenská futbalová súťaž ponesie od nadchádzajúcej sezóny názov Niké liga. Prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák to oznámil na sobotňajšej tlačovej konferencii v Bratislave. Dĺžka kontraktu je tri roky s opciou.

Spoločnosť Niké tak na pozícii hlavného sponzora nahradila Fortunu, ktorej meno niesla najvyššia súťaž od roku 2014. „Pre obe strany je to historický kontrakt, rokovania boli preto dlhšie, ale tešíme sa z tohto partnerstva. Prináša nám benefity v podobe podpory klubov i futbalu,“ uviedol Kozák.

S odhodlaním a smelými plánmi

Únia chce s novým partnerom zlepšiť ligu z hľadiska viditeľnosti, zábavy a plánuje sa zamerať aj na charitatívnu činnosť. „Chceme rozvíjať ligu na troch princípoch. Prvý je viditeľnosť, nech mladí futbalisti vidia svoje vzory.

Druhý koncept je zábava – v pláne je vytvorenie fanzón a zlepšenie pobytu ľudí na štadiónoch. Chceme napríklad aj zostrihy záberov zo striedačiek, kde bude veľa emócií a zaujímavých momentov a v pláne je taktiež vniesť prvok charity.

Strelec gólu mesiaca dostane grant, ktorý bude môcť darovať podľa svojho uváženia,“ priblížil ciele novej spolupráce Roman Berger, výkonný riaditeľ Niké.

Medzi novinky patrí aj špeciálne logo, ktoré bude zdobiť dresy úradujúceho majstra. ÚLK plánuje i rozvoj fantasy ligy. „Chceme sa viac venovať fantasy lige, ktorá je veľmi populárna medzi fanúšikmi. Máme toho ešte veľa a dúfame, že priaznivcom sa to bude páčiť,“ povedal Kozák.

Samozrejmosťou nové logo

Berger predstavil aj nové logo najvyššej slovenskej súťaže, ktoré bude mať statickú aj animovanú podobu: „Nechceli sme mať len logo, ale vytvoriť dlhodobý a rozpoznateľný koncept. Chceli sme, aby bolo mladistvé.“

V minulosti niesla liga názov Mars (1997-2002) i Corgoň (2002-2013). Táto spolupráca bola zatiaľ najdlhšia a Berger by chcel rekord prekonať. „Som si istý, že táto spolupráca nemôže skončiť po troch rokoch, ani po skončení opcie.

Doteraz najdlhšie trvajúca bola s Corgoňom – trvala 11 rokov a my dúfame, že tento rekord prekonáme,“ povedal Berger, ktorý hovoril v súvislosti s novou spoluprácou aj o väčšej finančnej stabilite, najmä pre menšie kluby.

Spolu s Kozákom urobili aj symbolický výkop novej sezóny, ktorá sa začne 28. júla zápasom Banskej Bystrice a Podbrezovej. Úvodný zápas nového ročníka ligy odštartuje 31. sezónu v histórii samostatnosti. Zaujímavým duelom prvého kola bude súboj nováčika z Košíc s majstrovským Slovanom Bratislava.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport