Na hlavný obsah

Nominácia osemnástky na Hlinka Gretzky Cup je známa

Prestížny turnaj štartuje v pondelok 31. júla v Trenčíne.

V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov na Hlinka Gretzky Cup (HGC) je 24 hráčov, vrátane troch s ročníkom narodenia 2007. Sú nimi obranca Luka Radivojevič a útočníci Ján Chovan a Tobias Tomík.

Menoslov s tromi brankármi, ôsmimi obrancami a trinástimi útočníkmi vzišiel zo širšieho 44-členného kádra, ktorí mali tréneri k dispozícii počas uplynulého týždňa spoločnej prípravy, v ktorom absolvovali aj modelované zápasy.

O nominácii SR informoval web hockeyslovakia.sk“ Nie je to príjemné ani pre trénera, ani pre hráča. Ide o ťažkú voľbu, ktorú musíme vykonať na základe kvality potrebnej v jednotlivých formáciách. Rozhodnutie sme urobili spolu s celým trénerským štábom v prospech tímu. Chceme byť čo najviac konkurencieschopní,“ povedal pre hockeyslovakia.sk asistent hlavného trénera Dendisa Michal Dostál.

Snažia sa o súdržnosť kolektívu

Slovenskí mladíci sa na prestížny turnaj začali spoločne pripravovať od pondelka 17. júla v Trenčíne. V závere druhého týždňa prípravy sa v sobotu 29. augusta stretnú s tímom USA. HGC štartuje v pondelok 31. júla.

Každý tím môže na turnajovú súpisku zaradiť 24 mien. Trénerský štáb sa rozhodol sfinalizovať káder už pred druhým blokom prípravy. „Je to najmä z dôvodu kvalitného tréningového procesu a čo najlepšej tímovej identity či súdržnosti kolektívu.

Už teraz sme si vybrali hráčov, ktorých pokladáme v tomto momente za najlepších. Ide síce o finálnu nomináciu, avšak ostatným chlapcom sme povedali, aby sa pripravovali naďalej a boli nachystaní v prípade, že by niekto z tímu vypadol zo zdravotných dôvodov,“ povedal Michal Dostál.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport