Na hlavný obsah

Polícia obvinila muža, ktorý roky týral svoju 91-ročnú matku. Žena sa zo strachu pravidelne zamykala v izbe

Pri zadržaní mal v dychu 1,98 promile alkoholu.

Polícia obvinila muža, ktorý roky týral svoju 91-ročnú matku. Žena sa zo strachu pravidelne zamykala v izbe
Ilustračná snímka plačúcej dôchodkyne. Foto: Unsplash

Policajný vyšetrovateľ z Prievidze obvinil 57-ročného muža zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Muž mal takmer štyri roky fyzicky aj psychicky týrať svoju 91-ročnú matku. „Keď bol pod vplyvom alkoholu, čo bolo skoro denne, jej vulgárne nadával, bol k nej agresívny a opakovane ju fyzicky napádal,“ napísala na svojom facebooku trenčianska polícia.

Matka sa pred synom zo strachu pravidelne skrývala a zamykala v izbe. Pritom jej syn búchal na dvere a hovoril, aby už umrela. Nedovolil jej však, aby mu zrušila trvalý pobyt v jej byte.

Pravidelne si mal od nej pýtať peniaze na alkohol a cigarety. „Keď mu ich nechcela dať, vulgárne jej nadával. Z ich bytu bolo pravidelne počuť krik a prosby ženy, aby ju nebil a nechal ju tak,“ dodala polícia.

Hrozí mu trest odňatia slobody

„Agresivita muža vyvrcholila, keď jeho matka chcela z bytu odísť a on jej to nechcel dovoliť. Postavil sa k dverám a na matku fyzicky zaútočil,“ uviedla polícia. Ženu mal ťahať od dverí a udierať do hlavy. Následne ju mal chytiť za vlasy a udierať jej hlavu do dverí.

Dôchodkyni sa podarilo zavolať policajtov, ktorí po príchode na miesto muža zatkli. Vykonaná dychová skúška skončila s výsledkom 1,98 promile alkoholu. Muža umiestnili do cely policajného zaistenia, kde čaká na rozhodnutie súdu o tom, či ho budú stíhať väzobne.

V prípade dokázania viny hrozí obvinenému, ktorý bol už sedemkrát trestne stíhaný, trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny