Na hlavný obsah

Zomrel zakladajúci člen kapely Eagles Randy Meisner (†77)

Podľahol komplikáciám súvisiacim s chronickým pľúcnym ochorením.

Zomrel zakladajúci člen kapely Eagles Randy Meisner (†77)
Členovia skupiny Eagles zľava Don Henly, Joe Walsh, Randy Meisner, Glenn Frey and Don Felder. Foto: ČTK/AP

Vo veku 77 rokov zomrel jeden zo zakladateľov americkej kapely Eagles, spevák a basgitarista Randy Meisner. V noci zo stredy (26. 7.) na štvrtok (27. 7.) v Los Angeles podľahol komplikáciám súvisiacim s chronickým pľúcnym ochorením. S odvolaním sa na vyhlásenie Eagles o tom informovala agentúra AP.

Meisner založil Eagles v roku 1970 v Los Angeles spoločne s bubeníkom Donom Henleyom a gitaristom Berniem Leadonom a Glennom Freyom. Frey a Henley tvorili ústrednú autorskú dvojicu. Z country rockovej skupiny urobili jedného z najúspešnejších zástupcov kalifornskej scény 70. rokov.

Meisner sa podieľal na hitoch Take It Easy alebo The Best of My Love a speváčky do popredia vystúpil v skladbe Take It to the Limit.

Kvôli nezhodám počas turné k albumu Hotel California v roku 1977 ale Meisner z Eagles odišiel. Vydal sa na sólovú kariéru. Úspechu Eagles sa podľa AP nikdy nepriblížil, aj tak ale vydal hity ako Hearts On Fire a Deep Inside My Heart.

Rodák z Nebrasky bol dvakrát ženatý a mal tri deti. Jeho druhá manželka Lana Raeová zahynula v roku 2016, keď sa nešťastnou náhodou zastrelila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet