Na hlavný obsah

Anglický šampión si musí poradiť mesiac bez hlavného trénera

Pep Guardiola podstúpil akútnu operáciu chrbta.

Anglický šampión si musí poradiť mesiac bez hlavného trénera
Na snímke sprava tréner Manchestru Josep Guardiola. Foto: TASR/AP

Španielsky futbalový tréner Pep Guardiola podstúpil akútnu operáciu chrbta a nebude stáť na lavičke anglického majstra Manchestru City približne mesiac. Päťdesiatdvaročný odborník išiel pod skalpel v španielskej Barcelone, kde sa tiež bude zotavovať.

Manchester City v oficiálnom stanovisku informoval, že Guardiola by sa mal vrátiť do práce po skončení reprezentačnej prestávky, ktorá preruší ligové súťaže v prvej polovici septembra. Prvý zápas po pauze odohrajú „Citizens“ 16. septembra proti West Hamu United. Bez kouča budú v najbližších dvoch dueloch proti Sheffieldu United a londýnskemu Fulhamu.

Pepa Guardiolu údajne trápila silná bolesť v chrbte už nejaký čas, a preto sa rozhodol pre operáciu. Počas jeho absencie povedie mužstvo úradujúcich víťazov anglickej Premier League, Ligy majstrov i pohárovej súťaže FA Cup jeden z asistentov Juanma Lillo.

Manchester City odštartoval sezónu 2023/2024 prehrou v zápase Community Shield proti Arsenalu Londýn po penaltovom rozstrele. V prvom ligovom stretnutí zdolal FC Burnley 3:0, potom získal Európsky superpohár triumfom v rozstrele nad španielskym FC Sevilla. V druhom súboji Premier League zvíťazil nad Newcastlom United 1:0.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport