Na hlavný obsah

Budúca vláda by mala zrušiť klietkový chov sliepok, podľa agentúry AKO si to myslí vyše polovica voličov

Myslia si to najmä ženy a mladší voliči.

Budúca vláda by mala zrušiť klietkový chov sliepok, podľa agentúry AKO si to myslí vyše polovica voličov
Sliepky držia v uzatvorených miestach na hydinovej farme v meste Ráckeve, ktoré sa nachádza 49 km južne od Budapešti, 18. novembra 2016. Foto: TASR/AP

Celkom 51,6 percenta ľudí si myslí, že budúca vláda by mala zakázať klietkový chov nosníc. Z toho 27,3 percenta opýtaných odpovedalo že určite a 24,3 percenta uviedlo, že by asi mala takých chov zakázať. Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre televíziu JOJ.

Opýtaní mali odpovedať na otázku: „Mala či nemala by podľa vás budúca vláda zakázať klietkový chov nosníc (sliepok), aby sliepky mali prijateľnejšie podmienky na život, aj keď by to bolo za cenu, že budú vajíčka drahšie?“

Z prieskumu tiež vyplynulo, že celkom 37,8 percenta si myslí, že budúca vláda by nemala zakázať klietkový chov nosníc. Necelých 20 percent (19,4) uviedlo, že by určite nemala a 18,4 percenta označilo, že by asi nemala zakázať klietkový chov.

Tí, ktorí si myslia, že budúca vláda by mala zakázať klietkový chov nosníc sú mierne nadpriemerne ženy (56 percent). Ide o skôr skôr mladšie vekové kategórie (18-33 rokov 59 percent a do 50 rokov 56 percent), respondentov s vysokoškolským vzdelaním (59 percent), ľudí s trvalým bydliskom v Banskobystrickom kraji (62 %), Bratislavskom (57 %), Trenčianskom (54 %) a Žilinskom kraji (53 %) a občanov slovenskej národnosti (54 %).

Názor zastávajú najmä voliči strán Progresívne Slovensko (71 %), Kresťanskodemokratické hnutie (56 %) a koalície OĽaNO a priatelia (53 %).

Prieskum uskutočnila agentúra AKO pre televíziu JOJ v termíne 24. až 28. júla. Vzorka pozostáva z 1 000 respondentov starších ako 18 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko