Na hlavný obsah

Klub New York Knicks obvinil konkurenta z NBA zo špionáže

Niekdajší zamestnanec údajne vynášal dôverné informácie.

Klub New York Knicks obvinil konkurenta z NBA zo špionáže
Ilustračná snímka Foto: https://unsplash.com/

Americký basketbalový klub New York Knicks zažaloval súpera zo zámorskej NBA Toronto Raptors za to, že jeho niekdajší zamestnanec Ikechukwu Azotam údajne vynášal tisíce video súborov a dôverných informácií z newyorského tímu a poskytol ich konkurentovi. Knicks žiadajú na federálnom súde na Manhattane odškodné v neurčenej výške a potrestanie vinníkov zákazom činnosti.

New York Knicks žaluje okrem celej organizácie Toronto Raptors a Azotama aj trénera kanadského mužstva Darka Rajakoviča, ktorý prišiel do klubu len v júni. Medzi obvinenými sú aj rozvojový kouč Noah Lewis, ďalších desať zamestnancov Raptors a spoločnosť Maple Leaf Sports & Entertainment Limited (MLSE), pod ktorú patrí aj basketbalový klub z Toronta.

Toronto Raptors popreli obvinenia

Raptors údajne nasadili Azotamu ako špióna v klube Knicks, v ktorom pracoval od augusta 2021 do leta tohto roka. Bol vedúci plánovania, organizácie a distribúcie video materiálu od skautov pre realizačný tím.

Azotama údajne v ostatných týždňoch poskytol zamestnancom Toronta odkaz na 3358 neverejných súborov, ktoré si stiahli viac ako dvetisíckrát. Boli medzi nimi správy skautov, analýzy hry tímov, informácie o príprave a ďalšie.

Uniknutý materiál podľa súdneho spisu „obsahuje tajné a súkromné informácie, ktoré sú kľúčové pre snahu Knicks udržať si konkurenčnú výhodu oproti súperom, vrátane Raptors“. Klub Toronto Raptors a materská spoločnosť MLSE v oficiálnom vyhlásení popreli obvinenia. Vyjadrili tiež zámer interne vyšetriť celú záležitosť a spolupracovať s úradmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport