Na hlavný obsah

Na najvyšších poschodiach bytovky v Paríži vypukol požiar. Zahynuli traja ľudia, ktorí vyskočili z okna

Medzi obeťami je aj 13-ročné dievča.

Na najvyšších poschodiach bytovky v Paríži vypukol požiar. Zahynuli traja ľudia, ktorí vyskočili z okna
Požiar bytového domu vo Francúzsku. Foto: Twitter/R. A. Photography

V L’Île-Saint-Denis na severe Paríža vo Francúzsku vypukol v sobotu (19. 8.) ráno požiar na najvyšších poschodiach bytového domu. Pri nešťastí zahynuli traja ľudia, ktorí vyskočili z okna, aby unikli plameňom. Podľa agentúry AFP je medzi obeťami aj 13-ročné dievča.

Do nemocnice previezli aj dvoch hasičov, ktorí utrpeli zranenia počas záchranných prác. Ich stav je podľa BFMTV stabilizovaný. Osem ďalších ľudí sa nadýchalo dymu.

Príčina požiaru zatiaľ nie je známa. Podľa hasičov sa rozšíril z deviateho na jedenáste poschodie. Zábery na sociálnych sieťach približne hodinu po vypuknutí požiaru ukazujú hasičov pri práci na vysokých rebríkoch a uzavretej ulici.

Starosta L’Île-Saint-Denis Mohamed Gnabaly na svojej stránke na Facebooku okolo poludnia uviedol, že v akcii je až 60 zásahových vozidiel a 195 hasičov. „S veľkým zármutkom oznamujem aj smrť jedného obyvateľa a niekoľko hospitalizácií,“ napísal starosta ešte predtým, ako vyšlo najavo, že obete sú tri.

Ľudia v celej štvrti dostali od úradov pokyn, aby kvôli zadymenému vzduchu neotvárali okná. Podľa denníka Le Figaro bolo v neďalekej telocvični na Rue Arnold Géraux zriadené centrum s lekármi a psychológmi, ktorí poskytujú starostlivosť postihnutým.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet