Na hlavný obsah

NAKA navrhuje väzbu pre policajného exprezidenta Tibora Gašpara

V piatok ho obvinili z korupcie.

NAKA navrhuje väzbu pre policajného exprezidenta Tibora Gašpara
Predseda výboru NRSR pre obranu a bezpečnosť a bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Foto: SITA/Branislav Bibel

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) navrhuje vzatie do väzby bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara. Informoval o tom Denník N. Návrh na väzobné stíhanie sa týka aj bývalého vyšetrovateľa NAKA Romana Stahla, ktorého spolu s Gašparom v piatok (11. 8.) zadržali.

O tom, či sa návrh posunie súdu, rozhodne dozorový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Ten sa s ním najprv musí stotožniť. Po jeho súhlase by o vzatí do vyšetrovacej väzby Gašpara a Stahla rozhodoval sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).

Policajného exprezidenta Tibora Gašpara obvinili bezodkladne po tom, ako vyšetrovateľ na základe dôkazov nemal pochybnosti. Vyplýva to zo stanoviska polície na sociálnej sieti. Potvrdila, že v prípade obvinili celkovo tri osoby.

„Uznesenie o vznesení obvinenia bolo vydané bezodkladne po tom, ako mal vyšetrovateľ na základe vykonaného dokazovania, zabezpečených dôkazov a ich vyhodnotenia bez dôvodných pochybností za to, že skutkov sa dopustili konkrétne osoby,“ uviedla polícia.

Bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara zadržali v piatok v skorých ranných hodinách. Podľa polície zadržanie obvinených bolo vykonané neinvazívnym spôsobom a zákrok bol dokumentovaný videozáznamom.

Rezort zdravotníctva by mal podľa Moniky Paluškovej zo Spoločnosti všeobecných lekárov upraviť mapu, kde je takýchto lekárov najmenej. Namiesto nedostatkových okresov by mala definovať konkrétne mestá či obce.

Téme sa venovala aj hlavná spravodajská relácia RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko