Na hlavný obsah

Nemec by sa mohol dočkať debutu v NHL, Sýkora má predpoklady na prvé dva útoky v NHL

Hokejoví experti predpokladajú mladíkom svetlú budúcnosť.

Nemec by sa mohol dočkať debutu v NHL, Sýkora má predpoklady na prvé dva útoky v NHL
Na turnaji nádeji sa predstavia aj Šimon Nemec a Adam Sýkora. Foto: SITA, koláž: RTVS

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec by sa mohol už v sezóne 2023/2024 dočkať premiéry v zámorskej NHL po tom, ako v ostatnom ročníku „trhal rekordy“ v nižšej AHL.

Expert Tony Ferrari z magazínu The Hockey News očakáva, že klub New Jersey Devils umožní 19-ročnému rodákovi z Liptovského Mikuláša okúsiť profiligu, no nebude sa s jeho rozvojom ponáhľať.

Šimon Nemec ako dvojka vlaňajšieho draftu nováčikov do NHL nazbieral v drese tímu Utica Comets spolu 34 bodov (12+22) v 65 zápasoch AHL. V počte gólov aj bodov stanovil nové rekordy súťaže pre obrancu do 19 rokov.

V produktivite o jeden bod prekonal predošlé historické maximum Davea Maloneyho zo sezóny 1974/1975. Zvolili ho do All-Star tímu nováčikov a od svojho klubu dostal Cenu Iana Andersona za najväčšie zlepšenie počas ročníka.

„Nemec sa môže v budúcnosti pokojne presláviť. Niekedy počas nasledujúcej sezóny by sa mal dostať do NHL, aj keby to bolo iba na záskok za zraneného hráča. Je veľmi dobrý korčuliar s vedením puku na vysokej úrovni a rozdáva presné prihrávky pri rozohrávke aj v útočnom pásme. Stále má rezervy najmä v bránení robustných súperov, ale má čas na tom pracovať. Devils sa nebudú ponáhľať s jeho zaradením do zostavy,“ myslí si odborník o Nemcovi.

Sýkora by mohol byť hviezdou NHL

Slovenský hokejový útočník Adam Sýkora by mal v sezóne 2023/2024 urobiť ďalší krok v kariére trvalým pôsobením v klube Hartford Wolf Pack zo zámorskej AHL, v ktorom už v ostatnom ročníku odohral šesť zápasov.

Expert Tony Ferrari z magazínu The Hockey News vyzdvihol kvality 18-ročného rodáka z Piešťan, ktorý by vraj raz mohol byť útočná hviezda v NHL.

Sýkora začal sezónu 2022/2023 v slovenskom extraligovom klube HK Nitra, no neskôr dostal šancu v AHL. V dvoch dueloch základnej časti nebodoval a v štyroch stretnutiach play-off si pripísal asistenciu.

Na vlaňajšom drafte nováčikov si ho vybral klub New York Rangers zo 63. miesta a naďalej patrí medzi najväčšie nádeje „jazdcov“ do najbližších rokov.

„V nasledujúcej sezóne sa bude chcieť presadiť rýchlosťou, pracovitosťou a energickosťou. Keď nemá puk na hokejke, rozdáva bodyčeky súperom. Jeho útočná hra je založená na tvrdej práci a vysokom tempe.

Je excelentný tvorca hry a presný strelec. Má všetko potrebné pre hráča do prvých dvoch útokov, ktorý robí všetko pre tím. Súperovým obrancom môže spôsobiť bolesť hlavy, lebo sa im dostane pod kožu. Pohybom v útočnom pásme bude vytvárať gólové šance,“ napísal odborník o Sýkorovi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport