Na hlavný obsah

Takmer päť rokov psychicky aj fyzicky týral svoju partnerku, hrozí mu 15 rokov za mrežami

Muž svoju družku udieral do hlavy.

Takmer päť rokov psychicky aj fyzicky týral svoju partnerku, hrozí mu 15 rokov za mrežami
Ilustračná snímka domáceho násilia. Foto: ČTK/Lehtikuva/Emmi Korhonen

Novomestský policajný vyšetrovateľ obvinil 47-ročného muža zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. Podľa polície takmer päť rokov spôsoboval svojej partnerke fyzické a psychické utrpenie. O podrobnostiach prípadu informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Policajné vyšetrovanie preukázalo, že muž svoju družku udieral do hlavy, vykrúcal jej zápästie, šklbal vlasmi a kopal ju do hrude a do kolien. Žene vulgárne nadával, urážal ju, ponižoval a upodozrieval z nevery, uviedla Kuzmová.

Pri poslednom vyčíňaní agresívny muž spôsobil svojej partnerke mnohopočetné hematómy po celom tele a tržnozmliaždené rany na hlave, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. „Žena sa po niekoľkoročnom utrpení odhodlala proti nemu postaviť a vypovedať na polícii. Páchateľa zadržali a umiestnili do cely policajného zaistenia,“ dodala Kuzmová.

Policajný vyšetrovateľ popri vznesení obvinenia spracoval aj podnet na väzobné stíhanie 47-ročného muža. Tomu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 7 až 15 rokov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny