Na hlavný obsah

Väčšina Slovákov chce podľa prieskumu agentúry AKO za premiéra P. Pellegriniho

Prvú trojicu uzatvára R. Fico a M. Šimečka.

Väčšina Slovákov chce podľa prieskumu agentúry AKO za premiéra P. Pellegriniho
Na snímke Peter Pellegrini. Foto: TASR/Martin Baumann

Na čele vlády chce najviac ľudí predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho. Za premiéra by ho chcelo vyše 20 percent opýtaných. Vyplýva to z prieskumu, ktorý agentúra AKO vypracovala pre televíziu TA3.

Nadpriemerne často ho uvádzali ženy a ľudia starší ako 66 rokov. Za premiéra by ho chceli najmä ľudia s najnižším vzdelaním z Košického, Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja.

Na druhom mieste je Robert Fico (Smer-SD) so ziskom necelých 18 percent. Dominoval najmä u mužov, ľudí starších ako 66 rokov s najnižším vzdelaním. Roberta Fica by chceli na poste premiéra najmä ľudia z Prešovského, Trnavského a Trenčianskeho kraja.

Treťou najčastejšou možnosťou bol pre ľudí líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, ktorý v prieskume získal 14,2 percenta hlasov. Oslovil najmä mladých ľudí vo veku od 18 do 33 rokov, s vysokoškolským vzdelaním. Šimečku by za premiéra chceli ľudia z Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja.

Za predsedu vlády by ľudia chceli opäť aj Igora Matoviča (OĽANO a priatelia), ale aj Eduarda Hegera (Demokrati). Obaja získali po 5,5 percenta hlasov. Za ním nasledoval Richard Sulík (SaS) s vyše štyrmi percentami hlasov, o niečo menej získal predseda hnutia Republika Milan Uhrík (štyri percentá).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko