Na hlavný obsah

VIDEO: Krym ohlušila explózia, námorný dron zasiahol ruský tanker

Loď sa poškodila, nie je schopná samostatnej plavby.

Námorný dron v noci na sobotu (5. 8.) zasiahol ruský tanker plávajúci v blízkosti Kerčského prielivu medzi Krymom a Ruskom. Stroj je poškodený a nemôže samostatne ďalej plávať. Uviedli to agentúry Ukrinform a TASS.

Agentúra Reuters informovala o explóziách, ktoré bolo počuť blízko Krymského mosta, ktorý spája anektovaný Krymský polostrov s pevninským Ruskom. Zrejme súviseli s útokom na tanker. Most poškodený nie je, premávku na ňom však dočasne prerušili.

Ukrinform uviedol, že zasiahli tanker SIG, ktorý dodával letecké palivo z Krymu do Sýrie, za čo ho zaradili na sankčné zoznamy USA. Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie ukazujúce poškodenie plavidla, ktoré sa čiastočne zatopilo, a to vrátane strojovne. Podľa doterajších informácií sa nikto na palube lode nezranil.

Agentúra TASS napísala, že k tankeru priplávali dva remorkéry, ktoré sa do oblasti presunuli z ruského čiernomorského prístavu Novorossijsk, kde Ukrajina podľa svojho vyhlásenia v noci na piatok (4. 8.) zasiahla ruskú výsadkovú loď triedy 775 Olenegorskij Gorňak.

Ruské úrady z útoku na tanker obvinili Ukrajinu. Tá sa k nemu zatiaľ nevyjadrila.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet