Na hlavný obsah

Vlna horúčav: Teploty stúpnu vysoko nad 30 stupňov, SHMÚ vydal aj druhý najvyšší stupeň výstrahy

Teplota môže miestami vystúpiť na 36 stupňov.

Vlna horúčav: Teploty stúpnu vysoko nad 30 stupňov, SHMÚ vydal aj druhý najvyšší stupeň výstrahy
Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Na Slovensko prišla ďalšia vlna horúčav a s ňou aj vysoké teploty. V utorok (22. 8.) môžu teplomery v regiónoch na juhu, západe a juhovýchode krajiny ukázať teplotu vzduchu až 36 stupňov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke pred horúčavami varuje výstrahami prvého aj druhého stupňa.

Výstraha druhého stupňa, podľa ktorej môže denná najvyššia teplota dosiahnuť až 36 stupňov, platí v 18 okresoch Bratislavského, Trnavského, Nitrianskeho a Banskobystrického kraja. Druhý stupeň, varujúci pred najvyššou teplotou 35 stupňov, platí pre okresy Krupina a Veľký Krtíš.

Výstrahy pred vysokými teplotami v utorok (22. 8.).
Výstrahy pred vysokými teplotami v utorok (22. 8.).Foto: SHMÚ

Prvostupňové varovanie platí pre niekoľko okresov Banskobystrického kraja, Košického kraja, Trenčianskeho kraja a okresu Topoľčany v Nitrianskom kraji. Teplota vzduchu v týchto častiach Slovenska môže v utorok dosiahnuť 33 až 34 stupňov.

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ píše SHMÚ vo výstrahe.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko