Na hlavný obsah

Na diaľnici pri Liverpoole sa prevrátil autobus plný školákov. Tragická nehoda má najmenej dve obete

Zomrel vodič autobusu a 14-ročné dievča.

Na diaľnici pri Liverpoole sa prevrátil autobus plný školákov. Tragická nehoda má najmenej dve obete
Nehoda autobusu so školákmi pri Liverpoole. Foto: TASR/Peter Byrne/PA via AP

Na diaľnici M53 pri Liverpoole na severozápade Anglicka sa v piatok (29. 9.) ráno prevrátil autobus plný školákov, pri nehode zomrel vodič a 14-ročné dievča. V autobuse bolo spolu 54 cestujúcich, prevažne žiakov dvoch stredných škôl z mesta West Kirby.

Hovorkyňa záchrannej zdravotnej služby podľa serveru BBC uviedla, že dve z detí skončili v nemocnici s vážnymi zraneniami, ďalších osem je hospitalizovaných s ľahšími zraneniami.

Na leteckých záberoch z miesta nehody bol vidieť biely autobus ležiaci na boku, čiastočne mimo vozovky. Vedľa neho stáli autá zasahujúcich hasičov. V jednom smere sa osobné autá hromadili v kolónach, opačný smer bol prázdny. Na miesto leteli dva vrtuľníky záchranárov.

Polícia uviedla, že psychologickú pomoc odborníci poskytujú aj deťom, ktoré cestovali v konvoji s havarovaným autobusom a boli očitými svedkami nehody.

„Naše pohotovostné oddelenie je v súčasnosti veľmi vyťažené. Prosíme rodičov, aby svoje deti na oddelenie privádzali iba v naliehavých prípadoch,“ uviedla vo vyhlásení detská nemocnica Alder Hey v Liverpoole.

Štrajkujúci zdravotníci z univerzitnej nemocnice Wirral na okraji Liverpoolu prerušili štrajk. Ponúkli sa, že môžu pomôcť s ošetrením malých pacientov. Z úcty k rodinám zranených detí tiež odbory združujúce štrajkujúcich lekárov uviedli, že sa dnes zdržia komentárov a aktivít na sociálnych sieťach.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet