Na hlavný obsah

Francúzskeho repera odsúdili za vraždu, trest spoznala aj ďalšia pätica obvinených

K vražde došlo v Paríži v lete 2018.

Francúzskeho repera odsúdili za vraždu, trest spoznala aj ďalšia pätica obvinených
Francúzsky reper MHD (vľavo) spoznal svoj trest. Foto: Profimedia

Francúzského repera MHD v sobotu (24. 9.) odsúdili na 12 rokov odňatia slobody za vraždu mladého muža. Vraždu spáchali v Paríži v lete 2018 počas vybavovania účtov medzi gangmi zo znepriatelených predmestí na severe Paríža, oznámila agentúra AFP.

Súd v hlavnom meste uznal 29-ročného MHD, vlastným menom Mohamed Sylla, za vinného z účasti na vražde 23-ročného Loica K. Napadnutého muža najprv zrazilo vozidlo mercedes patriace MHD, potom ho tucet útočníkov zmlátil a ubodal nožami, priblížil server BBC News.

MHD, ktorý sa preslávil tým, že mieša hudobný štýl trap, ktorý sa vyvinul v USA z južanského hip-hopu, a západoafrickú hudbu, aby vytváral „Afro trap“, vinu odmietol. „Od začiatku som v tomto prípade trval na svojej nevine a naďalej na nej budem trvať,“ povedal pred zaplneným súdom.

Poprel, že by sa nachádzal na mieste vraždy. Tvrdil, že prípad proti nemu sa opiera o fámy. Očitý svedok však zločin nakrútil z okna svojho bytu a vozidlo, ktoré sa našlo na druhý deň po vražde zapálené na parkovisku, rýchlo identifikovali ako spevákovo auto. Ďalší svedkovia ho rozpoznali podľa účesu a oblečenia.

Ďalší piati odsúdení

Obžaloba žiadala pre repera 18 rokov väzenia. Päť ďalších obžalovaných dostalo tresty odňatia slobody v rozmedzí 10 až 18 rokov. Ďalších troch oslobodili od viny. Bezprostredne po vynesení verdiktu nebolo jasné, či sa odsúdení odvolajú.

MHD, ktorý má obrovskú sledovanosť na sociálnych sieťach, pracoval ako doručovateľ pizze v Paríži, kým sa začal venovať hudbe profesionálne. Počas niekoľkých mesiacov sa stal hviezdou. Pred piatimi rokmi poskytol BBC rozhovor o tom, ako prišiel na nápad vytvoriť „Afro trap“.

Okamžite po vynesení verdiktu repera uväznili, dodala AFP.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet