Na hlavný obsah

Generálny prokurátor spravil dôležité rozhodnutie. O prezidentskú kandidatúru však nejde, informoval

Má ísť o reakciu na útoky proti jeho osobe.

Generálny prokurátor spravil dôležité rozhodnutie. O prezidentskú kandidatúru však nejde, informoval
Na snímke generálny prokurátor SR Maroš Žilinka. Foto: TASR/Pavol Zachar

Generálny prokurátor Maroš Žilinka na záver svojho pondelkového (18. 9.) vyhlásenia povedal, že prijal vnútorné rozhodnutie, o ktorom už informoval svoju rodinu. Má ísť o reakciu na útoky proti jeho osobe. „Vo veľmi rozumnom a primeranom čase bude o týchto zámeroch informovaná aj verejnosť,“ dodal. Čoho sa má toto rozhodnutie týkať, nepriblížil.

Meno generálneho prokurátora sa v minulosti spomínalo v súvislosti s kandidatúrou v prezidentských voľbách. Špekulácie o tom však Žilinka ukončil statusom na sociálnej sieti. Zdôraznil, že rozhodnutie, o ktorom predtým informoval, sa netýka jeho kandidatúry na post prezidenta.

O tom, že Žilinka nemá v úmysle uchádzať sa o prezidentské kreslo, napísal status aj v januári. „Nikdy som neuvažoval a neuvažujem o tom, že by som kandidoval na funkciu prezidenta Slovenskej republiky,“ napísal na facebooku.

Post generálneho prokurátora bude Maroš Žilinka zastávať do roku 2027 a prezidentské voľby sa budú konať na jar budúceho roka. Ako generálny prokurátor sa prezidentských volieb zúčastniť môže a jeho kandidatúra by neznamenala, že by sa musel vzdať funkcie.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko