Na hlavný obsah

Korčok by porazil Harabina, Pellegrini by zvíťazil nad Ficom. Prieskum ukázal, koho by ľudia volili v prezidentských voľbách

Fico a Korčok by mali podľa prieskumu vyrovnané šance.

Korčok by porazil Harabina, Pellegrini by zvíťazil nad Ficom. Prieskum ukázal, koho by ľudia volili v prezidentských voľbách
Robert Fico, Peter Pellegrini a Ivan Korčok Foto: TASR/Jaroslav Novák, TASR/Martin Baumann, TASR/Jakub Kotian

Ak by o prezidentské kreslo v druhom kole volieb súperili šéf Smeru Robert Fico a bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok, ich súboj by bol mimoriadne tesný. Ukázal to prieskum agentúry FOCUS pre reláciu Na telo televízie Markíza.

Prezidentské voľby sa budú na Slovensku konať na jar 2024. Agentúra FOCUS sa v prieskume zamerala na to, komu by v druhom kole respondenti dali svoj hlas. Podľa agentúry stojí za Ficom, ako aj Korčokom, presne 50 percent rozhodnutých respondentov.

Ak by sa však v druhom kole prezidentských volieb stretol Korčok s Petrom Pellegrinim, šéf Hlasu by získal 58-percentnú podporu. Korčoka by volilo 42 percent rozhodnutých voličov.

Súboj medzi Korčokom a Štefanom Harabinom by sa skončil víťazstvom Korčoka. Podporilo by ho 63 percent voličov, kým Harabina 37 percent.

Ak by vo finále prezidentských volieb proti sebe stáli Robert Mistrík a Pellegrini, Pellegrini by vyhral so ziskom 68 percent. Šéf Hlasu by dokázal poraziť aj Fica. V takomto súboji by Pellegrini získal 65-percentnú podporu voličov, kým líder Smeru by dosiahol 35 percent.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko