Na hlavný obsah

Ľudí sledoval pri spánku v ich domovoch, odnášal si aj suveníry. Česká polícia po dlhých rokoch zadržala „démona“

Tajomný muž s potešením sledoval spiacich ľudí.

Ľudí sledoval pri spánku v ich domovoch, odnášal si aj suveníry. Česká polícia po dlhých rokoch zadržala „démona“
Ilustračná snímka - Muž v putách. Foto: pixabay.com

Česká polícia niekoľko rokov pátrala po mužovi, ktorý sa pravidelne zvykol vlámať do domov, kde v tom čase spali ľudia.

Z vlámaní si vždy odnášal malé sumy peňazí alebo iné drobné predmety ako suveníry a s potešením sledoval spiacich ľudí. Českí vyšetrovatelia po troch rokoch intenzívneho pátrania zadržali 51-ročného muža, ktorý čaká na vznesenie obvinenia. O prípade informoval český portál TN.cz.

Zadržali ho v jednom z pražských penziónov. Počas prehliadky našli okrem ukradnutých vecí aj letenky do Severnej Ameriky, kde chcel zadržaný začať nový život.

V jednom prípade si obvinený muž dokonca sadol na posteľ vedľa nič netušiaceho spiaceho dievčaťa a sledoval ho z bezprostrednej blízkosti.

Hoci z domov neodniesol žiadne cennosti, obyvatelia sa cítili znepokojene a kládli si množstvo otázok. Jedinými stopami, ktoré mala polícia k dispozícii, boli záznamy z priemyselných kamier.

Postupom času dostal muž prezývku „démon“, keďže polícia ho nedokázala identifikovať. V priebehu rokov mali policajti viacero podozrivých, ale nikdy sa im nepodarilo dokázať vinu. Teraz ich však dôkazy priviedli k 51-ročnému mužovi, ktorému hrozí až osem rokov väzenia za nedovolené vniknutie a krádež.

„Prvý prípad zaznamenala polícia koncom marca 2015 a posledný koncom júla 2023 v Prahe a Stredočeskom kraji. Celkovo bolo napadnutých 21 nehnuteľností, pričom škody dosiahli takmer osem miliónov českých korún (takmer 330-tisíc eur). Nemusí však ísť o konečné čísla, pretože ďalšie možné prípady sa vyšetrujú,“ uviedol pre TN.cz hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet