Na hlavný obsah

Stret s medveďom na Liptove: Zásahový tím prešetril okolnosti incidentu, pre obyvateľov oblasti má výzvu

Tím situáciu spoločne s políciou v okolí monitoruje.

Stret s medveďom na Liptove: Zásahový tím prešetril okolnosti incidentu, pre obyvateľov oblasti má výzvu
Na snímke medveď hnedý. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR prešetril okolnosti incidentu medveďa s obyvateľom obce Liptovské Revúce v Ružomberskom okrese. K stretu prišlo v stredu 13. septembra vo večerných hodinách. Muž nebol zranený a stret s medveďom prebehol bez fyzického kontaktu.

Podľa informácií Kristíny Bockovej zo ŠOP SR, sa pri mužovi zastavilo auto s poľovníkmi, ktorí sa vracali z lesa a muž nastúpil do automobilu. Poľovníci vystrelili niekoľko výstražných výstrelov s cieľom odohnať medveďa.

Zásahový tím pre medveďa hnedého vyzýva obyvateľov Liptovských Revúc k zvýšenej opatrnosti a situáciu spoločne s políciou v okolí monitoruje. Taktiež zisťuje možné možné príčiny priblíženia sa medveďa k obytnej zóne. Tím zároveň zvažuje v spolupráci so Správou Národného parku Veľká Fatra ďalší postup vrátane možnej eliminácie tohto problémového medveďa.

„Zásahový tím ŠOP SR v tomto roku eviduje sedem prípadov útočiaceho medveďa na človeka, pri ktorých nedošlo k poraneniu alebo fyzickému kontaktu medveďa s človekom. Útokov s ublížením na zdraví eviduje Zásahový tím ŠOP SR tento rok deväť,“ informovala Bocková.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny