Na hlavný obsah

V pivnici domu v Poľsku objavili troch mŕtvych novorodencov. Z vrážd je podozrivá 20-ročná žena, hrozí jej doživotie

Čelí obvineniu z dvoch vrážd a incestu.

V pivnici domu v Poľsku objavili troch mŕtvych novorodencov. Z vrážd je podozrivá 20-ročná žena, hrozí jej doživotie
Ilustračná snímka. Foto: pexels.com

Poľské úrady obvinili z vraždy 20-ročnú ženu po tom, čo polícia našla v pivnici domu na dedine na severe krajiny telá troch novorodencov. Ženu tiež obvinili z incestu a zadržali tiež jej 54-ročného otca. Uviedla to v sobotu (16. 9.) na svojom webe televízia TVN 24 s odvolaním sa na prokuratúru. Za vraždy detí hrozí žene doživotie, uviedla prokuratúra.

Polícia podľa stanice najprv v piatok (15. 9.) našla telo jedného mŕtveho novorodenca. Nasledovalo zadržanie päťdesiatnika a ženy, ktorá je jeho dcérou a zároveň matkou mŕtveho dieťaťa.

Neskoro večer sa v rovnakom stave našlo telo druhého novorodenca v stave pokročilého rozkladu. V sobotu predpoludním vyšetrovatelia informovali, že sa v pivnici našli zakopané pozostatky tretieho dieťaťa.

Prokurátor zatiaľ ženu obvinil z dvoch vrážd a z incestu, uviedol Mariusz Duszyńki z gdanskej prokuratúry. Za vraždy hrozí žene doživotie. Za incestu v Poľsku hrozí od troch mesiacov do piatich rokov odňatia slobody.

Televízia dodala, že prípad je doteraz vo vývoji. Na mieste naďalej pracujú kriminalisti a zabezpečujú stopy, ktoré môžu pomôcť s objasnením okolností zločinu.

Policajná komisárka Karina Kamińska uviedla, že na mieste je aj psovod so psom vycvičeným v hľadaní mŕtvych. Policajti vypočúvali svedkov. „Robí sa všetko, aby sme čo najrýchlejšie objasnili príčiny a okolnosti toho, čo sa tu dialo,“ povedala.

Zadržaný otec obvinenej ženy, ktorá porodila pred tromi týždňami, pred 15 rokmi ovdovel a staral sa o 12 detí, poznamenal server Onet.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet