Na hlavný obsah

VIDEO: Počas svadby v Iraku vypukol požiar, ktorý spôsobili ohňostroje. Vyžiadal si viac než sto obetí

Po ďalších obetiach stále pátrajú.

VIDEO: Počas svadby v Iraku vypukol požiar, ktorý spôsobili ohňostroje. Vyžiadal si viac než sto obetí
Ľudia sa zhromažďujú na mieste, kde vypukol požiar. Foto: TASR/AP

Požiar, ktorý vypukol počas svadobnej hostiny v severoirackom meste Hamdáníja v provincii Ninive, si vyžiadal najmenej 100 obetí na životoch a viac ako 150 zranených.

Agentúra AFP s odvolaním sa na irackú tlačovú agentúru INA v stredajšej správe napísala, že ide o predbežnú bilanciu požiaru. Hasiči v troskách budovy stále pátrajú po preživších alebo telách obetí.

Podľa agentúry Reuters požiar vypukol vo veľkej sále po tom, ako tam počas oslavy zapálili ohňostroje. Z predbežných informácií zverejnených irackými médiami vyplýva, že budova, kde k požiaru došlo, bola vyrobená z vysokohorľavých stavebných materiálov, čo prispelo k jej rýchlemu zrúteniu po požiari.

Svedkovia opísali priebeh

V miestnosti bolo počas incidentu 900 ľudí, neveste a ženíchovi sa podarilo prežiť. Medzi mŕtvymi sú ženy, muži aj deti, informoval zahraničný spravodajský portál Skynews.

Podľa svedkov bola celá hala v plameňoch v priebehu niekoľkých sekúnd krátko na to, čo spustili ohňostroj počas svadobného tanca. Iracký premiér podľa portálu nariadil, aby minister vnútra a minister zdravotníctva zmobilizovali všetko úsilie na poskytnutie pomoci ľuďom postihnutým týmto nešťastným incidentom.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet