Na hlavný obsah

Český cyklista Štybar po pretekoch Okolo Kuang-si ukončí kariéru na ceste

Štybara trápili v uplynulých rokoch zdravotné problémy.

Český cyklista Štybar po pretekoch Okolo Kuang-si ukončí kariéru na ceste
Na archívnej snímke český cyklista Zdeněk Štybar. Foto: TASR

Čech Zdeněk Štybar ukončí po tejto sezóne profesionálnu kariéru v cestnej cyklistike. Po piatkovej (13. 10.) 2. etape Okolo Kuang-si v Číne vyhlásil, že pravdepodobne absolvuje svoje posledné preteky.

Tridsaťsedemročného Štybara trápili v uplynulých rokoch zdravotné problémy. V roku 2020 prišlo zranenie kolena, potom mu lekári zistili srdcovú arytmiu, ochorel na COVID-19 a v máji tohto roka podstúpil operáciu bedrových tepien v oboch nohách. „Nie je ľahké ukončiť kariéru v Číne, ďaleko od rodiny. Na druhej strane, snažím sa na to príliš nemyslieť. Jednoducho tu pretekám a robím, čo musím. Túto zimu by som ešte rád absolvoval nejaké cyklokrosové preteky, ale myslím si, že na ceste som už skončil,“ uviedol Štybar pre portál cyclingnews.com.

Niekdajší cykloklosár však neplánuje úplný návrat k tejto disciplíne: „Bez reálneho tímu je to v cyklokrose naozaj ťažké a nerád robím veci polovičato.“ Štybar sa na začiatku kariéry venoval prevažne cyklokrosu, v ktorom získal tri tituly majstra sveta (2010, 2011, 2014). V roku 2011 prešiel aj na cestnú cyklistiku. Medzi jeho najväčšie úspechy patria etapové víťazstvá na Tour de France (2015) a Vuelte (2013).

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport