Na hlavný obsah

Uchádzač o post prezidenta Kubiš: Pomáhal som riešiť kritické situácie vo svete, Korčok túto skúsenosť nemá

Kubiš hovoril o svojej kandidatúre na prezidenta.

Uchádzač o post prezidenta Kubiš: Pomáhal som riešiť kritické situácie vo svete, Korčok túto skúsenosť nemá
Na snímke Ján Kubiš. Foto: TASR/Michal Svítok

Ján Kubiš o sebe vraví, že vyriešil mnohé kritické situácie vo svete, čo jeho potenciálnemu súperovi v prezidentských voľbách Korčokovi chýba. Uchádzač o post prezidenta hovoril o svojej kandidatúre v rozhovore s Annou Vargovou.

Vypočujte si celý rozhovor s Jánom Kubišom v relácii RTVS Otvorene s Annou Vargovou:

Svoju kandidatúru ohlásil už skôr aj diplomat a politik Ivan Korčok. Kubiš vidí medzi nimi rozdiely najmä v množstve skúseností a výsledkov v politike aj diplomacii.

„Profilujem sa ako skutočne nezávislý občiansky kandidát a líšim sa aj skúsenosťami a výsledkami, ktoré som dosiahol,“ podotkol Kubiš a pripomenul, že v minulosti nepracoval iba na ministerstve či ako diplomat, ale často „pracoval v rôznych vypätých krízových situáciách“.

„Vyriešil som mnohé veľmi kritické situácie vo svete. Hľadal som mierové riešenia a myslím si, že túto skúsenosť, pri všetkej úcte, pán Korčok jednoducho nemá,“ skonštatoval Kubiš.

To, či bude na post prezidenta kandidovať aj Peter Pellegrini, zatiaľ nie je isté. Ján Kubiš tvrdí, že Pellegriniho vyjadrenia sleduje. „Jeho nastavenie mi hovorí, že by mohol zostať na pozícii predseda parlamentu,“ dodal.

Zároveň ho považuje za potenciálneho silného súpera, pretože by bol kandidátom celej koalície, a to by znamenalo silný zápas.

Jedným z dvoch oficiálnych uchádzačov o post prezidenta Slovenskej republiky je aj bývalý minister zahraničných vecí Ján Kubiš. V súčasnosti zbiera podpisy verejnosti, jeho cieľom je získať ich aspoň 20 000. Kandidovať bude ako nezávislý občiansky kandidát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko