Na hlavný obsah

Košice oživili zamrznutý projekt na obnovu magistrátu. O peniaze z eurofondov však môže mesto prísť aj tak

Budovanie oázy prerušil odchod spoločnosti, ktorá vyhrala súťaž.

Košice oživili zamrznutý projekt na obnovu magistrátu. O peniaze z eurofondov však môže mesto prísť aj tak
Budova magistrátu v Košiciach. Foto: TASR/Roman Hanc

Zamrznutý eurofondový projekt v Košiciach ožil. Radnica našla zhotoviteľa, ktorý revitalizáciu magistrátu dokončí. Napriek tomu o peniaze z Bruselu stále môže prísť. Hotová totiž nie je obnova dvoch sídlisk, čas na dokončenie sa pritom kráti.

Na stavenisko pred magistrátom sa vrátili robotníci. Vstup do budovy zmenia na zelenú oázu. „Projekt sme prevzali v stave začatých prác,“ uviedol v stanovisku zhotoviteľ BOX PARK.

Projektu v Košiciach sa venovala v reportáži redaktorka RTVS:

Projekt mal byť pritom hotový už dávno. Firma Eurobau, ktorá súťaž pôvodne vyhrala, stavbu z neznámych príčin opustila. A tak radnica v lete narýchlo zháňala nového zhotoviteľa. Našla košickú spoločnosť, ktorá si oázu trúfa dokončiť do konca roka.

Kým jeden problém už magistrát zrejme uhasil, druhý horí čoraz viac. Dokončiť totiž treba aj ďalšie projekty – obnovu vnútroblokov na sídliskách Juh a KVP. Za ich nedokončenie je rovnako zodpovedný Eurobau.

Kto a či vôbec niekto parky v mestských častiach dokončí, stále nie je jasné, a to i napriek tomu, že záujemcovia mohli svoje ponuky predkladať do začiatku septembra. V čom nastal problém, že víťaza súťaže stále nepoznáme, mesto neinformovalo.

„Vzhľadom na to, že v tejto chvíli prebieha verejné obstarávanie, tak veríme, že nájdeme takú firmu, ktorá to stihne,“ povedal hovorca mesta Dušan Tokarčík. Ak to mesto nestihne, zrejme príde o približne milión eur z eurofondov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny