Na hlavný obsah

Nemec si pýta miesto v prvom tíme. V poslednom prípravnom dueli skóroval v oslabení

Prípravu ukončil s bilanciou dva góly a dve asistencie.

Nemec si pýta miesto v prvom tíme. V poslednom prípravnom dueli skóroval v oslabení
Slovenský hokejista Šimon Nemec. Foto: SITA/AP

Slovenský hokejista Šimon Nemec sa strelecky presadil v nočnom prípravnom zápase pred štartom novej sezóny NHL a prispel k víťazstvu New Jersey Devils na ľade New Yorku Islanders 3:0.

Devätnásťročný obranca skóroval v 29. minúte na konci oslabenia a spečatil triumf hostí. Oporou „diablov“ bol švajčiarsky brankár Akira Schmid, ktorý zlikvidoval 30 striel.

„Videl som šancu. Snažil som sa ju využiť a podarilo sa mi streliť gól,“ uviedol pre oficiálnu stránku klubu Nemec, ktorý odohral takmer 22 minút.

Okrem gólu zaznamenal aj dva plusové body. Celkovo nastúpil v predsezónnom období v štyroch stretnutiach a dosiahol štyri body (2+2). Devils ako jediný tím ukončili prípravu bez jedinej prehry. Od roku 2005 zostali v prípravných zápasoch bez prehry iba štyri tímy – San Jose (2005), Ottawa (2007), Calgary (2010) a Colorado (2016).

V tretej útočnej formácii Calgary nastúpil slovenský krídelník Adam Ružička. Odohral takmer 13 minút a bodovo sa nepresadil, za nebezpečnú hru vysokou hokejkou si na konci prvej tretiny odpykal dvojminútový trest. Jeho tím podľahol Vancouveru 1:3.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport