Na hlavný obsah

VIDEO: Muž vo fastfoode vysypal na podlahu desiatky živých myší vo farbách palestínskej vlajky

Polícia incident vyšetruje.

VIDEO: Muž vo fastfoode vysypal na podlahu desiatky živých myší vo farbách palestínskej vlajky
Muž v britskom McDonalde vysypal desiatky živých myší vo farbách Palestíny. Foto: Twitter/robbystarbuck

V reštaurácii rýchleho občerstvenia McDonald ‚s v britskom Birminghame neznámy muž vysypal na podlahu desiatky živých myší vo farbách palestínskej vlajky. Podľa agentúry Reuters to v utorok (31. 10.) uviedla britská polícia, ktorá tento pravdepodobne ďalší protiizraelský protest vyšetruje.

Británia zaznamenáva nárast prípadov antisemitizmu odkedy Izrael začal bombardovanie Pásma Gazy a následne pozemnú ofenzívu v reakcii na útok radikálneho palestínskeho hnutia Hamas na Izrael zo 7. októbra, pri ktorom zahynulo na 1 400 ľudí. Rovnako ako inde vo svete sa aj v Británii objavujú správy o napadnutiach, slovných urážkach a poškodzovaní majetku.

Video na sociálnych sieťach ukazuje muža s pokrývkou hlavy v palestínskych farbách, ako nesie škatuľu s hlodavcami. Z sú niektorí v štýle palestínskej vlajky zafarbení na zeleno, červeno a čierno. Po tom, čo pred zrakmi zdesených zákazníkov krabicu vyklopí na zem, zakričí nadávku voči Izraelu.

„Vyšetrujeme prípad po tom, ako v pondelok okolo 17.30 h niekto hodil živé hlodavce do reštaurácie na Watson Road,“ uviedla britská polícia. „Chápeme, že to spôsobilo rozrušenie. A za žiadnych okolností to nie je prijateľné,“ uviedla. Dodala, že prípad sa vyšetruje ako narušenie verejného poriadku.

Incident potvrdila aj spoločnosť McDonald’s. „Reštaurácia bola plne vyčistená. Privolali sme našich partnerov na boj proti škodcom na vykonanie kompletnej kontroly,“ uviedla.

Pred dvoma týždňami izraelská pobočka McDonald’s uviedla, že poskytla izraelským vojakom tisíce jedál zadarmo. Franšízy amerického hamburgerového gigantu v niektorých moslimských krajinách, ako je Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty, Jordánsko a Turecko, sa od tohto kroku dištancovali.

V Londýne aj inde v Británii sa v uplynulých dňoch konali rozsiahle demonštrácie na podporu Palestínčanov s výzvami na prímerie v Gaze a na zastavenie obliehania tejto enklávy zo strany Izraela.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet