Na hlavný obsah

Kauza vraždy študenta Daniela Tupého: Obvinený Adam Puškár zostáva vo väzbe

Ide o neprávoplatné rozhodnutie.

Kauza vraždy študenta Daniela Tupého: Obvinený Adam Puškár zostáva vo väzbe
Polícia priváža obvineného Adama Puškára na súd. Foto: TASR

Obvinený Adam Puškár z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe. Mestský súd Bratislava I o tom zatiaľ neprávoplatne rozhodol na pondelkovom (2. 10.) neverejnom zasadnutí. Potvrdil to obhajca obvineného Michal Ellinger.

Súd rozhodoval o ďalšom trvaní väzby po tom, ako bola na Puškára podaná obžaloba pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom.

Obhajoba Adama Puškára podala proti väzobnému rozhodnutiu súdu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Bratislave. Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému konaniu. Jeho obhajca už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko