Na hlavný obsah

Pellegrini: Je veľmi divné, aby sa všetkým Rómom zazdalo, že najlepšou stranou je OĽANO, ide podľa mňa o volebnú korupciu

Malo by sa to vyšetriť, apeluje šéf Hlasu-SD.

Pellegrini: Je veľmi divné, aby sa všetkým Rómom zazdalo, že najlepšou stranou je OĽANO, ide podľa mňa o volebnú korupciu
Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini vidí za volebným úspechom OĽANO v rómskych osadách volebnú korupciu a malo by sa to podľa neho vyšetriť. „Hovorilo sa to dlho, že OĽANO tie osady obchádza a rieši to tam. Malo by sa to vyšetriť, lebo je veľmi divné, aby sa všetkým Rómom zazdalo, že najlepšou stranou je OĽANO a získali tam po 80-90 percent všetkých hlasov, to nie je normálne,“ okomentoval Pellegrini.

Prokuratúra preveruje podozrenia z volebnej korupcie, či si niekto nekupoval hlasy v rómskych osadách na východnom Slovensku. Vo viacerých okrskoch totiž mala koalícia OĽANO a priatelia viac ako 90-percentnú podporu. Hnutie Igora Matoviča kupčenie s rómskymi hlasmi popiera.

„Rómovia majú tiež televízory aj mobily, majú prístup k informáciám. Nechápem, že by na základe verejných informácií a bežného spravodajstva takto opantal rómskych občanov, keď nedokázal opantať bežných občanov. Je tam podľa mňa volebná korupcia a nejaké sľuby,“ zdôraznil Pellegrini.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko