Na hlavný obsah

Dohoda Smeru, Hlasu a SNS je údajne na svete. Oznámiť by ju mali v stredu

Žiadna zo spomínaných strán to zatiaľ nekomentovala.

Dohoda Smeru, Hlasu a SNS je údajne na svete. Oznámiť by ju mali v stredu
Zľava Robert Fico (Smer-SD), Peter Pellegrini (Hlas-SD) a Andrej Danko (SNS). Foto: TASR/Jakub Kotian, Michal Svítok, Pavol Zachar

Aj v utorok (10. 10.) pokračujú povolebné vyjednávania o zložení novej vládnej koalície. Popoludní opäť rokujú lídri strán Smer-SD, Hlas-SD a SNS. Tento trojlístok sa zatiaľ ukazuje ako najpravdepodobnejší.

„Ideme sa poradiť, čo ďalej, ako budeme postupovať. Rokovania ďalej prebiehajú,“ povedal Fico. Podčiarkol, že informovať o nich nebudú dovtedy, kým nebudú závery. „Všetko je v hre,“ poznamenal líder Smeru Robert Fico.

Fico počas dňa rokoval aj s SNS. Podľa medializovaných informácií by mali strany Smer-SD, Hlas-SD a SNS oznámiť dohodu v stredu (11. 10.). Zatiaľ to nik zo spomínaných strán oficiálne nekomentoval.

Robert Kaliňák zo Smeru-SD skonštatoval, že od volieb nemali možnosť pozrieť sa na aktuálnu situáciu z pohľadu rokovaní a možností zostavenia vlády. Verí, že rokovania sú v dobrom stave.

Na otázku o ponukách pre Hlas-SD od Progresívneho Slovenska odpovedal, že rozhodnúť sa musia tí, ktorým sú ponuky dávané. Nevie, ako sa Hlas-SD rozhodne. Verí, že Hlas-SD aj SNS sa budú riadiť svojimi slovami z kampane. Kaliňák tvrdí, že ľudia odmietli PS vo voľbách, argumentuje rozložením síl.

Rokuje aj predsedníctvo Hlasu

V utorok by malo rokovať aj predsedníctvo strany Hlas-SD. “Predsedníctvo zatiaľ nebolo, ale pravdepodobne bude. Pravdepodobne ešte dnes. Pán predseda bude informovať, ak to bude dorokované. Stále platí, že kým nie je dohodnuté všetko, nie je dohodnuté nič,“ uviedol podpredseda strany Hlas-SD Erik Tomáš.

“Viem, že tu máme byť popoludní. Ale netuším vôbec, aký bude obsah predsedníctva,“ dodala podpredsedníčka strany Hlas-SD Zuzana Dolinková.

Pozrite si video:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko