Na hlavný obsah

Ak by P. Pellegrini prestal rokovať s M. Šimečkom, rokovania o novej vláde by išli oveľa ľahšie, vyhlásil A. Danko

V rokovaniach so Smerom a Hlasom vraj pokročili.

Ak by P. Pellegrini prestal rokovať s M. Šimečkom, rokovania o novej vláde by išli oveľa ľahšie, vyhlásil A. Danko
Na snímke predseda SNS Andrej Danko. Foto: RTVS

Predseda SNS Andrej Danko potvrdil, že sa predsedovia Smeru, Hlasu a SNS zúčastnili prvého spoločného rokovania. Informoval o tom na brífingu po pondelkovom (9. 10.) stretnutí s hlavou štátu Zuzanou Čaputovou. V rokovaniach o možnej budúcej vláde vraj pokročili.

„Ak by pán Pellegrini definitívne prestal rokovať s pánom Šimečkom, rokovania by nám išli oveľa ľahšie, ale pokročili sme,“ skonštatoval. Požiadal, aby médiá nešírili informácie o problémoch, ktoré by mohli nastať medzi poslancami zvolenými za SNS.

„Ubezpečil som pani prezidentku, že tak, ako je jednotná strana SNS, tak je jednotný aj jej poslanecký klub. Ja som mal teraz stretnutie s poslancami, ktorí boli zvolení za SNS. K otázkam, či sme jednotní, či nie, chcem povedať, že na Slovensku neplatí imperatívny mandát,“ mieril na to, že aj v minulosti si zvolení poslanci vytvorili vlastné politické strany. Podľa neho majú zákonodarcov spájať charaktery a spoločné idey.

Pozrite si záznam vyhlásenia predsedu Slovenskej národnej strany Andreja Danka po stretnutí s prezidentkou Slovenskej republiky Zuzanou Čaputovou:

Priblížil, že SNS nepodmieňuje svoje miesto vo vláde žiadnou pozíciou, no chce mať relevantné miesto. „To rokovanie nemôže byť o tom, že sa Pellegrini s Ficom dohodnú a SNS bude len do počtu,“ dodal.

Prezidentky sa pýtal na vyjadrenie, že by mohla niektoré osoby blokovať pri nástupe na ministerský post. Informovala, že by jej rozhodnutia nemali osobný charakter. Vychádzala by z administratívnych dôvodov alebo trestnoprávnych konaní týchto poslancov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko