Na hlavný obsah

Prezidentka určila termín ustanovujúcej schôdze parlamentu. Trvá na novej nominácii na ministra životného prostredia

Za šéfa envirorezortu odmieta vymenovať R. Huliaka.

Prezidentka určila termín ustanovujúcej schôdze parlamentu. Trvá na novej nominácii na ministra životného prostredia
Archívna snímka - Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová. Foto: SITA/Jana Birošová

Ustanovujúca schôdza Národnej rady (NR) SR sa uskutoční v stredu 25. októbra na 10.00 h. Rozhodla o tom prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Súčasného predsedu NR SR Borisa Kollára (Sme rodina) prezidentka požiadala, aby o termíne a mieste konania ustanovujúcej schôdze informoval novozvolených kandidátov a kandidátky na poslancov.

Hlava štátu oznámi termín vymenovania novej vlády až po doručení novej nominácie na ministra životného prostredia. Za šéfa envirorezortu odmieta vymenovať Rudolfa Huliaka, ktorého navrhla strana SNS.

„Termín vymenovania vlády prezidentka stanoví až po doručení nového návrhu kandidáta no post ministra životného prostredia, aby mohla vymenovať novú vládu v kompletnom zložení,“ dodal.

Rozhodnutie zdôvodnila Čaputová ústavnoprávnymi dôvodmi, ktoré neumožňujú Huliakovi zastávať post. Tvrdí, že jeho vymenovanie by nedávalo záruku riadneho chodu rezortu.

SNS, ktorá Huliaka nominovala, reagovala, že na kandidátovi trvá. Fico argumenty prezidentky odmietol. Zdôraznil, že ak bude SNS trvať na nominácii, po menovaní za premiéra predloží Huliaka prezidentke aj v rámci oficiálnych nominácií.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko