Na hlavný obsah

Prezidentka zhodnotila výsledky volieb, okrem Roberta Fica sa stretne aj s lídrami PS a Hlasu

Poverenie na zostavenie vlády bude časovo ohraničené.

Prezidentka zhodnotila výsledky volieb, okrem Roberta Fica sa stretne aj s lídrami PS a Hlasu
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Tak, ako po každých voľbách, aj po týchto, je časť spoločnosti spokojná a časť sklamaná, zhodnotila prezidentka SR Zuzana Čaputová výsledky parlamentných volieb. „Rozumiem, že volebné výsledky sú pre mnohých ľudí spojené aj s rôznymi obavami,“ uviedla vo vyhlásení.

Preto bude podľa nej najdôležitejšou úlohou novej vlády „čo najviac stlmiť spoločenské rozpory“. Ešte v pondelok (2. 10.) sa stretne s predsedom víťaznej strany Smer-SD Robertom Ficom, aby mu odovzdala poverenie na zostavenie vlády. Poverenie bude podľa jej slov časovo obmedzené.

V pondelok a utorok (3. 10.) sa plánuje tiež stretnúť s predsedami ďalších dvoch strán s najväčšou podporou – Michalom Šimečkom (Progresívne Slovensko) a Petrom Pellegrinim (Hlas-SD). „V nasledujúcich dňoch budú pokračovať stretnutia s ďalšími lídrami,“ dodala.

„Aj keď nás politika rozdeľuje, ako ľudia sa musíme rešpektovať. Výsledok volieb nezmení naše hodnotové nastavenie a verím, že ani naše spoločné úsilie o spravodlivú a demokratickú spoločnosť,“ uzavrela prezidentka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko