Na hlavný obsah

R. Fico: Preferovaná koalícia je naďalej spolu s Hlasom-SD a SNS. Smer-SD urobí všetko pre to, aby sa to podarilo

Dodal, že s lídrami strán intenzívne rokujú.

R. Fico: Preferovaná koalícia je naďalej spolu s  Hlasom-SD a SNS. Smer-SD urobí všetko pre to, aby sa to podarilo
Predseda strany Smer-SD Robert Fico. Foto: TASR/Pavol Zachar

Predsedníctvo Smeru-SD dalo mandát na rokovanie svojmu vyjednávaciemu tímu na nasledujúce hodiny a dni. Preferovaná koalícia je naďalej Smer-SD, Hlas-SD a SNS. Smer-SD urobí všetko pre to, aby sa to podarilo. Vyhlásil to šéf Smeru-SD Robert Fico po utorkovom (10. 10.) zasadnutí predsedníctva strany. Dodal, že s lídrami strán intenzívne rokujú.

Fico nechcel komentovať, či Smer-SD „pustí“ premiérske kreslo. „Rokujeme o všetkých variantoch. Nechajte politické strany, aby našli najvhodnejšie riešenie pre Slovensko,“ odkázal novinárom. Šéf Smeru-SD priblížil, že poverenie na zostavenie vlády má od prezidentky Zuzany Čaputovej približne do 16. októbra.

„Informovali sme predsedníctvo o tom, kde sa momentálne nachádzame. Opätovne platí, že máme obrovský záujem preferovať koalíciu so stranami Hlas-SD a SNS, všetko pre to robíme. Predsedníctvo odsúhlasilo doterajší postup vyjednávacieho tímu a dalo mandát tímu na ďalšie hodiny a dni,“ povedal Fico po zasadnutí predsedníctva strany, ktoré schvaľuje postup pri vyjednávaní aj jeho podmienky.

Slovensko potrebuje podľa Fica vládu pomerne rýchlo. „Nikdy v modernej histórii Slovenska vláda nepreberala Slovensko v takom zdevastovanom stave,“ povedal.

Hlas-SD následne oznámil, že bude viesť ďalšie rokovania o zostavení vlády iba so stranami Smer-SD a SNS. Jednomyseľne o tom rozhodlo utorkové predsedníctvo strany. Informoval o tom predseda Hlasu Peter Pellegrini.

Pozrite si príspevok zo spravodajstva RTVS:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko