Na hlavný obsah

Rusko tvrdí, že zostrelilo desiatky ukrajinských dronov nad svojím územím

Hlási aj zmarenie pokusu o výsadok ukrajinských síl na Kryme.

Rusko tvrdí, že zostrelilo desiatky ukrajinských dronov nad svojím územím
Foto: TASR/AP

Rusko v noci na stredu (4. 10.) zostrelilo nad regiónmi hraničiacimi s Ukrajinou desiatky dronov, uviedlo v stredu ruské ministerstvo obrany. Ukrajinské sily sa okrem toho podľa ministerstva údajne pokúsili o výsadok na polostrove Krym. Podobné tvrdenia nemožno priamo overiť z nezávislých zdrojov.

„Prostriedkami protivzdušnej obrany bolo zachytených a zničených 31 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad územím Belgorodskej, Brjanskej a Kurskej oblasti,“ uviedlo ruské ministerstvo na sociálnej sieti Telegram.

V Brjanskej oblasti sa navyše podľa tvrdenia jej gubernátora Alexandra Bogomaza na rovnakej sieti niekoľko okresov stalo terčom ostreľovania kazetovou muníciou. To sa však podľa gubernátora zaobišlo bez zranení ľudí. Z útokov kazetovou muníciou obvinil Bogomaz Ukrajinu už v utorok (3. 10.).

Rusko hlási aj zmarenie pokusu o výsadok ukrajinských síl na Kryme. „V severozápadnej časti Čierneho mora lietadlá ruských vzdušných síl prekazili pokus výsadkovej skupiny ukrajinských síl o prienik na územie Krymu zo smeru mysu Tarchankut na vojenskom člne a troch vodných skútroch,“ uviedlo ruské ministerstvo. Ukrajinská agentúra Unian v tejto súvislosti pripomenula, že ukrajinskí výsadkári podľa tvrdenia Kyjeva prenikli na mys Tarchankut na Kryme aj 24. augusta, v deň, keď si Ukrajina pripomínala vyhlásenie nezávislosti.

Ukrajina v stredu obvinila Rusko z delostreleckého ostreľovania dediny Myrove v Dnepropetrovskej oblasti. Podľa oznámenia šéfa oblastnej správy Serhija Lysaka na facebooku boli v dedine poškodené dva rodinné domy, no nikto neutrpel zranenia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet