Na hlavný obsah

Slovensko v stredu vyšle do Izraela vládny špeciál

Rozhodla o tom vláda.

Slovensko v stredu vyšle do Izraela vládny špeciál
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Vláda SR rozhodla, že do Izraela vyšle v stredu (11. 10.) vládny letecký špeciál na repatriáciu slovenských občanov z Tel Avivu. Rozhodla o tom v pondelok (9. 10.), informoval o tom tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

„Veľvyslanectvo SR v Tel Avive je v kontakte s početnými občanmi SR v Izraeli a pracuje na zostavení zoznamu cestujúcich. Prioritu budú mať zraniteľné osoby,“ píše sa v stanovisku rezortu diplomacie.

Ministerstvo pripomenulo, že naďalej odporúča „veľmi dôkladne zvážiť“ cesty do Izraela s tým, že v súčasnosti nejde o destináciu vhodnú na púť, turistiku či dovolenku. Odsúdilo tiž nezodpovedné konanie niektorých cestovných kancelárií, ktoré naďalej plánujú realizovať zájazdy do krajiny.

„Žiaľ, štátne orgány im to nemôžu zakázať, chceme však dôrazne apelovať na zodpovednosť a zdravý rozum,“ skonštatoval rezort.

Let poskytne Letecký útvar Ministerstva vnútra SR. Vládny špeciál, Airbus A319 OM-BYK, disponuje kapacitou 89 miest. „Na palube budú k dispozícii našim občanom aj dvaja zdravotníci z Asociácie samaritánov SR,“ priblížil rezort.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko